Gyöngyvirág  

Posted by Deszy in

Ez egy kis meglepi novella Loo-val a főszerepben. 

Egy kis előzetes infó hozzá: 
Franciaországban 1561 óta május 1-jén tartják a gyöngyvirág ünnepét (fête du muguet), mivel IX. Károly ekkor tette hivatalos aktussá azt a néphagyományt, amely szerint az ezen a napon ajándékba adott gyöngyvirágszál szerencsét hoz.



Gyöngyvirág


Loo korán kelt, mert szerette maga megkeresni a virágokat, amelyeket ajándékba szánt. Gyorsan felöltözött, és amikor kész volt, egy olyan helyre hoppanált, ahol biztosan talál gyöngyvirágot.

Az erdő, ahol néhány pillanattal később felbukkant, megőrizte a civilizálatlan bájt. Nem hódították meg a muglik gépei, és Loo most ennek jobban örült, mint bármikor. Nem először járt az évszázados tölgyek között. Szeretett néha idejönni, amikor egyedül akart lenni. Egy erdő a semmi közepén, a levegőben burjánzik az élet, a fűszálak között rejtett bűbáj rejlik. Itt mindig egyedül lehetett, és gondolkozhatott.

Így jött rá arra is, hogy itt minden évben rengeteg a gyöngyvirág. Az édes illat most is mindent belengett, és a nagy, zöld levelek között elő-előbukkant egy-egy apró fehér harangocska.

Loo nem sokáig tétovázott, lehajolt, aztán minden egyes levelet óvatosan félrehajtott, hogy meglássa a köztük megbújó virágokat. Közvetlenül a tövüknél törte le őket, hogy a száruk minél hosszabb legyen.

Amikor már elég nagy csokrot szedett, dehoppanált.

A szobájában már várták az előre odakészített szalagok, mind különböző színű, aszerint hogy kinek szánta őket.

Fehér szalag az édesanyjának, a tiszta szeretet miatt, amit tőle kapott.

Kék a nővéreinek, a tenger mellett együtt töltök szép emlékekért.

Sárga a barátoknak, akikre mindig számíthat.

És vörös... Vörös szalag a szerelemnek.

Miközben a nagy gyöngyvirág csokrot több kisebbre szedte, és a szalagokat kötözte, mosolyognia kellett. Tudta, mit mondana James, ha most látná. Valószínűleg órákig, napokig, évekig hallgathatná a gúnyolódását.

De Loo szerette a hagyományokat, és ez hagyomány volt. Kevés dolog őrizte az életében francia gyökereit, de ez egy volt azok közül, amelyeket szeretett, és amelyekhez ragaszkodott. Mindig is kedves szokásnak tartotta.

Miután mindegyik csokrot összekötötte, a kártyákért nyúlt. Mindegyikre ráírta a szokásos szöveget, James pedig megkapta a szokásos vicces kiegészítést is.

Aztán a vörös szalagú csokorhoz tartozó kártyához nyúlt.

Sokáig gondolkozott, mit írjon rá. Végül az egyszerűség mellett döntött, még megszólítást sem írt.


Virágot a virágnak!

Louis


Ez volt azon kevés alkalmak egyike, amikor nem a becenevét használta. A gyöngyvirág ünnep francia, és ez francia névért kiáltott.

Letette a csokrokat szép sorban egymást mellé, aztán a pálcájáért nyúlt.

Minden egyes intésére eltűnt egy csokor, és Loo pontosan tudta, hogy abban a pillanatban fel is bukkant a címzett szobájában. Pont mint minden év május elsején.

This entry was posted on 2012. május 1., kedd at kedd, május 01, 2012 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

9 megjegyzés

Dahlia? ;D

2012. május 1. 20:22

Szia!

Direkt nem írtam nevet. Ez egyelőre maradjon titok. :P

Pussz:
Deszy

2012. május 1. 21:07
Kendra Dumbledore  

milyen kedves szokás :)

2012. május 2. 22:59

Szia!

Igen, szerintem is. Ezért is akartam róla írni. :) És rögtön Loo jutott eszembe. :D

Pussz:
Deszy

2012. május 3. 7:49
angeldia  

Ilyenkor haragszom azért a tulajdonságodért, hogy imádod a virágneveket. :D Szerintem nem Dahlia lesz az - annál jobban megcsavartad az egészet.. vagy pont azért lesz Dahlia, mert túl egyértelműnek tartjuk, ugye? Ugye?
Áhh, úgyis csak hiába próbálkozom, nem fogod elárulni. :D
Akkor viszont tessék írni, hogy minél előbb a Végzősökhöz jussunk! :)

2012. június 5. 20:40

Szia!

Most elárulnék valamit, de... Ááá, tényleg nem árulhatom el. De ha eljutunk idáig a történetben, akkor elmondom majd, amit most nem mondhatok el. xD
És amúgy a virágneveket nem én imádom, hanem Rowling. Én csak hű vagyok hozzá. De mondjuk hozzátenném, hogy mióta Dahliáról írok, egyre jobban tetszik. Először a Dahlia is olyan furcsa volt, de most már nagyon szeretem, és nagyon illik Dahliára. :D

2012. június 5. 20:57
Névtelen  

Szija!

De? Ha 'térden állva' könyörgök, meghatódsz? :D Súgd meg priviben, és nem árulom el senkinek.. :P Oppá, már nyilvánosságra került.. No, mindegy. Azért még igazán megkönyörülhetsz rajtam. :$


Bocsi, visszafogom magam.
Küldöm az ihletet! :)

Puszi, Dia. :)

2012. június 8. 21:39

Hm...Végül is Lily is lehetne. Mármint ha a nevét nézzük, ami ugye virágnév. Gyengébbek kedvéért Liliom. :)Kíváncsivá tettél.

2012. augusztus 31. 16:58
Zita  

Tuti hogy Dhalia!

2015. április 26. 20:47

Megjegyzés küldése

Kommentek :)